Οι Εκδόσεις Kallimages (οι Ωραίες Εικόνες), δημιουργηθήκαν το 2004 στο Παρίσι. Έχουν σαν αποστολή την δημοσίευση γαλλόφωνων αλλά και δίγλωσσων (γαλλο-ελληνικών) βιβλίων τέχνης με θέμα τον ελληνισμό και γενικότερα τη Μεσόγειο και τις χώρες που την περιβάλλουν.
Η μοναδικότητα των βιβλίων τους βρίσκεται στην ιδιαίτερα επιλεγμένη ποιότητα της εικονογράφησης που χρησιμοποιούν, τη φωτογραφία αυτήν την παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας. Η κύρια πηγή των εικόνων αντλείται κυρίως από το μεγάλο και σπάνιο πλούτο της Φωτοθήκης Kallimages, με πέρα από πενήντα χιλιάδες ταξινομημένες φωτογραφίες, οι οποίες ξεκινάνε χρονολογικά από το 1839 και φθάνουν έως και τις μέρες μας.
Τα βιβλία των Εκδόσεων Kallimages έχουν σαν άξονα το ταξίδι, προτείνοντας ένα γεωγραφικό - οπτικό οδοιπορικό σχετικά με ένα θέμα ή ένα γεγονός. Ο στόχος των εκδόσεων τους δεν είναι μόνο να παρουσιάσουν παλαιές και σύγχρονες φωτογραφίες, αλλά και να τις κατατάξουν μέσα στο όλο πλαίσιο, ιστορικό και καλλιτεχνικό. Επιδιώκεται ένας παραλληλισμός εικόνων και ταξιδιωτικών εντυπώσεων – πραγματικών ή ονειρεμένων –, δημοσιευμένων ή ανέκδοτων, ή ακόμη εμπνευσμένων από σύγχρονους συγγραφείς, οι οποίοι καλούνται να μοιραστούν εκφραστικά, την συγκίνηση τους για τη φωτογραφία και την μαγεία της εικόνας, μαζί με τον απαιτητικό αναγνώστη.

 

 

Editions Kallimages
21, rue de Fécamp
75012 PARIS

tel : +33 972969556
+33 174506964


email : contact@kallimages.com